CAFÉ SÖRGÅRDEN

Serverar kaffe, våfflor, ostkaka, smörgåsar, bullar, glass mm

Öppet-tider 2023:       

11/6-30/6 (23/6 stängt)         11.00-17.00 1/7-13/8                                      10.00-18.00                      14/8-27/8                                  11.00-17.00


 

SMEDJESTUGAN

liten fin övernattningsstuga med 5 bäddar (1 familjesäng 120+90cm och en bäddsoffa 140 cm). Kylskåp, spis, kaffebryggare i stugan. Vatten och diskbänk utanför. Tillgång till wc och dusch vid Café Sörgården. Avskilt läge men ändå mitt i Bullerbyn.

700kr/natt

Bokning genom Airbnb eller direkt cafe@astridsbullerbyn.se, 070-7646724


Översätt den här sidan


I Bullerbyn kan man njuta av den småländska naturen!

Husen ser precis ut så som de gjorde då Lasse Hallström var i Bullerbyn och filmade sommaren 1986. På sommaren spirar blommorna i trädgårdarna, och de som äger husen i Bullerbyn vårdar dom ömt. Husen i Bullerbyn är privatägda och stängda för turister.

Här finns ytor för barnen att leka och låta fantasin flöda.  I den lilla ladan får barnen möjlighet att hoppa i höet och runt knuten står en stor Ask med ihålig stam där barnen kan krypa in och gömma sig.Det finns även gungor som orkar bära både stora och små. 

För den som tycker om djur är Bullerbyn rätt ställe, här och i dess omgivning finns får, kor, kaniner och höns.

Det finns gott om plats för picknic i gräset. Antingen man har med egen fika eller köper i caféet. Café Sörgården serverar kaffe, våfflor, ostkaka, smörgåsar, bullar mm. 

I caféet finns även en liten butik med kläder, hantverk, souvenirer och annat smått & gott.


LÄNKAR

alv.se "Astrid Lindgrens Värld"

katthult.se "Inspelningsplatsen för Emil i Lönneberga"

filmbyn.se

vardagslyx.biz

vimmerby.com

körsbärskullen.se  

hultsfredstrandcamping.separkeringsavg./parkingfee

Parkeringen kostar 50:-/bil 

Pengarna från parkeringen gör det möjligt att bevara och underhålla Bullerbyns yttermiljöer, avgiften finansierar även renhållning och toaletter.  Bygdens ungdomar får möjlighet till sommarjobb.

Tack alla ni som gör detta möjligt genom att betala P-avgift!